• Suomi
  • Svenska
  • Русский
  • English

Makuja Kaakosta – lähiruokaa parhaimmillaan

Saako olla lampaanlihaa Kymenlaaksosta tai mansikoita suoraan Etelä-Karjalan mansikkamailta?  Haluaisitko matkallasi syödä aamupalaksi lähellä leivottua tuoretta luomuleipää ja juustoa paikkakunnan tilajuustolasta, makean nälkään paikallisia makeisia tai hunajaa?

Makuja Kaakosta -sivustolla pääset etsimään paikkoja, joista voit ostaa kaakkoissuomalaista ruokaa. Mukana on ruuantuottajia ja jatkojalostajia, suoramyyntitiloja, puoteja, maatilatoreja, tukkuja ja muita ostopaikkoja sekä lähiruokaa käyttäviä kahviloita, ravintoloita ja matkailuyrityksiä Etelä-Karjalasta ja Kymenlaaksosta. Luomua unohtamatta.

Haku-sivulta löydät lähiruokaa tarjoavia yrityksiä tuoteryhmien ja palveluiden perusteella. Voit hakea myös luomua, suoramyyntipaikkoja ja tukkuja. Hakutuloksista näet yritysten yhteystiedot ja sijainnin kartalla ja monista yrityksistä tarkempaakin tietoa palveluista ja tuotteista.

Haluamme tällä makumatkalla houkutella sinut tutustumaan Kaakkois-Suomen ruokakulttuuriin. Ostamalla paikallista ruokaa pääset maistamaan tuoreiden tuotteiden puhtaat, aidot maut ja tiedät ruuan alkuperän. Voit tutustua ruuan tuottajiin ja tekijöihin ja nähdä paikat, joissa ruoka on tuotettu ja tehty. Parhaimmillaan kuulet kaupan päälle parhaat reseptit ja tarinat herkkujen takaa.

Laitathan meille vinkin paikoista, joita sivustolta ei vielä löydy, niin kutsumme lisää yrityksiä mukaan.

Tervetuloa löytämään Kaakon maut ja makujen tekijät!