• Suomi
  • Svenska
  • Русский
  • English

Kalliomäen tila

Tuotteet

Laadukasta tuoretta karitsanlihaa ja erilaisia lammasmakkaroita, -palvia ja -säilykkeitä suomenlampaasta. Aina saatavilla myös upeita lampaantaljoja, 100 % villalankoja ja huovutusvillaa sekä niistä tehtyjä käsitöitä.

Palvelut

Lammastuotteita suoraan tuottajalta. Suoramyyntiä tilalta, auki sopimuksen mukaan. 

Lammastuotteita suoraan tuottajalta

Tuotamme kotimaista laadukasta ja ekologista karitsanlihaa suomenlampaasta, joka on tunnetusti vähärasvaista, mureaa ja miedon makuista. Meiltä voit tilata tuoretta karitsanlihaa ennakkotilauksena ympäri vuoden. Saatavilla myös suussa sulavia lammasmakkaroita, -palvia ja - säilykkeitä! Toimitamme lihaa Helsinkiin, Espooseen, Kotkaan ja Kouvolaan.

Aina saatavilla myös upeita lampaantaljoja, 100 % villalankoja ja huovutusvillaa sekä niistä tehtyjä käsitöitä.

Meillä kasvaa onnellisia lampaita

Lampaidemme hyvinvointi on meille ensisijainen asia, jonka pyrimme ottamaan huomioon kaikessa toiminnassamme. Lampaamme laiduntavat alkukesästä myöhään syksyyn tilamme omilla luomupelloilla sekä muun muassa Kyminlinnan vallien luonnonhoitopelloilla. Talvisin lampaamme ovat vapaina omissa laumoissaan lampolan karsinoissa, ja osa pääsee myös halutessaan ulkotarhaan. Lampaamme syövät oman tilamme laadukkaita luomurehuja, kuten luomuheinää, luomukauraa ja luomuhärkäpapua.

Lampaamme ovat ekologisia ympäristön kannalta, sillä ne laiduntavat luonnollisissa oloissa ja syövät tilamme luomurehuja. Käytämme myös niiden lannan luomupeltojemme lannoitukseen! Meillä ravinteet siis kiertävät tilamme sisällä, joten emme tarvitse keinolannoitteita.

Teurastamme lampaamme naapurikylässämme toimivalla teurastamolla, jonne meiltä on matkaa vain seitsemän kilometriä!

Suomenlammas on rotuna erinomainen

Kasvatamme vain suomenlampaita, sillä haluamme vaalia alkuperäisen rodun säilymistä. Suomenlampaalla on paljon hyviä ominaisuuksia, muun muassa hyvä tiinehtyvyys ja hyvät emo-ominaisuudet, sekä laadukas liha ja hieno villa.

Suomenlammas on rotuna erinomainen, sillä sen liha on miedon makuista, mureaa ja hienosyistä. Karitsa ei rasvoitu helposti eikä rasva marmoroidu lihaksiin, vaan jää lihasten ulkopuolelle sisäelinrasvaksi. Erityisesti tämä ominaisuus tekee lihasta miedon makuista. Rasva voidaan poistaa ruuan valmistuksessa, mikä tekee suomenlampaan lihasta terveellistä. Lampaanlihassa on runsaasti proteiineja, A-, D- ja B- ryhmän vitamiineja sekä rautaa, seleeniä ja sinkkiä.

Lihan lisäksi suomenlampaasta saadaan villaa, joka on hienoa, pehmeää ja kiiltävää, parhaimmillaan lähes kuuluisan merinovillan kaltaista. Suomenlampailla on neljää eri väriä: valkoinen, musta, ruskea ja harmaa.

Päivitetty 01.06.2018 - 17:46