• Suomi
  • Svenska
  • Русский
  • English

Lähiruuan Ystävät

Makuja Kaakosta -esitteen ja -sivuston on toteuttanut Lähiruuan Ystävät ry, lyhyemmin Lyry. Yhdistys perustettiin huhtikuussa 2011 edistämään lähiruokaa ja auttamaan lähiruuan tuottajia ja käyttäjiä löytämään toisensa. 

Meidät tunnetaan erityisesti Elimäen lähiruokamessuista, jotka järjestämme joka vuosi syyskuun toisena viikonloppuna.

Lyry edistää aktiivisesti lähiruuan parissa toimivien yritysten, järjestöjen ja hankkeiden yhteistyötä. Toiminta on tällä hetkellä keskittynyt Kaakkois-Suomeen, mutta yhteydet ovat hyvät muuallekin maahan. Mielellämme laajennamme verkostojamme muihinkin lähiruokayhdistyksiin ja -hankkeisiin.

Lähiruuan ystäviksi ovat tervetulleita kaikki lähiruuasta kiinnostuneet kuluttajat, tuottajat ja yritykset. Jäseneksi voit liittyä helposti lähettämällä yhteystietosi osoitteeseen lyryposti[at]gmail.com.

Kerro viestissäsi haluatko liittyä

  • henkilöjäseneksi (jäsenmaksu 20 euroa vuonna 2019)
  • yritysjäseneksi (jäsenmaksu 200 euroa vuonna 2019) vai
  • sekä henkilö- että yritysjäseneksi.

Tervetuloa mukaan jäseneksi ja toimintaan!

 

Löydä läheltä -infohanke

Makuja Kaakosta -sivusto syntyi Löydä läheltä -infohankkeessa, jota Lähiruuan Ystävät ry toteutti vuosina 2012–2014. Halusimme nostaa näkyville Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan mainiot ruuantuottajat, jatkojalostajat ja paikallisia herkkuja myyvät yritykset tuotteineen.

Tavoitteena oli saada myös yritykset löytämään toisensa ja yhdessä tekemään Kaakkois-Suomessa tuotettua ruokaa tunnetuksi niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Yritysten tiedot on helppo löytää sivustolta myös mobiililaitteilla ja halutessaan käyttäjä pääsee helposti yrityksen omille nettisivuille.

Löydä läheltä -infohanketta rahoittivat EU:n maaseuturahasto Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen myöntämällä rahoituksella sekä MTK-Kaakkois-Suomi.
 

  

Päivitetty 28.02.2019 - 17:40