• Suomi
  • Svenska
  • Русский
  • English

Delikatesser från sydöstra Finland – smaklig närmat

Fårkött från Kymmenedalen – färska jordgubbar i Syd-Karelen, nybakat bröd till frukost, ost från gården intill, godis eller honung; allt det här och mycket mera hittar ni på en resa i området med hjälp av den här färggranna hemsidan.

Med sidan “Makuja Kaakosta” kan man leta reda på företag som bjuder på lokalmat, producenter, tillverkare, direktförsäljning, butiker, gårdsaffärer, grossister, torg mm. där man kan köpa lokalmat med sig. Dessutom hittar man et bra urval kafeér, restauranger och turistservice som bjuder på närmat i sin meny. Allt det här i Syd-östra Finland inclusive en hel del eko-produkter.

Sök-sidan grupperar företagen änligt råvaror och service. Man kan även söka eko, direktförsäljning eller produkter för återförsäljning. Resultatet är en lista på företag med kontakt uppgifter, placering på kartan och I de flästa fallen en utförligare beskrivning på företagets verksamhet och produkter. Även navigering med häjlp av webbsidan finns för att underlätta resan.

Vi vill locka folk att konkrät bekanta sig med matkultturen I sydöstra Finland. Köp av lokala produkter garranterar färska, unika smakupplevelser och säkerhet på varornas ursprung. Människorna bakom matvarorna och platserna för tillverkning ökar värdet på utbudet. Som bonus kan man även få de bästa receptena och historierna bakom produkterna.

Du kan tippsa oss, om du tycker någon som inte än är med på sidan, borde vara det.

Välkommen och finn delikatesserna och producenterna i Syd-östra Finalnd!